Workshops

VERNIEUWD CONCEPT: TIPS & TRICKS NAAILES

Voor alle klanten die een naai- overlock- of borduurmachine gekocht hebben organiseren we een leuke naai & stik middag. Hierbij kan je uw nieuw aangekochte machine beter leren kennen. Tijdens de middag leren we je Tips & Tricks en hoe je de machine optimaal gebruikt. Als het nu is voor kleine retouches, naaiprojecten of ritsen innaaien, We leren je graag alle kneepjes van het vak.

Deze middag gaat telkens door op de laatste zaterdagmiddag van de maand van 14u tot 17u. Breng je bij ons aangekochte machine mee, en we kunnen aan de slag. Tot dan!

We organiseren ook een breicafé in de ruimte van ijssalon Cremerie François. Dit is een gezellige maandag avond met veel breiplezier en heerlijk roomijs en gaat elke week door. We vragen dat al het materiaal aangekocht is bij Baele Naaicentrum en minstens één consumptie bij Cremerie François. Dit gaat door van 20u tot 22u.

DRIEDAAGSE WORKSHOP MACHINEQUILTEN
Een prachtige gequilte quilt. Dat vinden we toch allemaal super, niet?

Quiltsters, onze hoofden zitten vol met schitterende patchworkideeën. Mooie tops met veel liefde en enthousiasme gemaakt zijn het resultaat. Maar het wordt pas een quilt als hij gequilt is. Tijd daarvoor ontbreekt dikwijls, geduld soms ook.
Onze tops leiden een verborgen leven in de kast, terwijl we deze juweeltjes zo graag zouden uitstallen, ophangen, schenken aan iemand die ons dierbaar is.
Meer en meer wordt er gequilt met de machine. Met de longarm? Nee hoor, Ook met onze eigen vertrouwde naaimachine lukt dit. Maar… hoe begin je daar aan? Geen idee? Of ooit al eens geprobeerd en het werd eigenlijk maar geknoei, met frustratie als gevolg?
Dan is deze 3-daagse vernieuwde en zeer intensive cursus echt iets voor jou. Je leert uw eigen machine in te stellen, materiaalkennis, voorbereiding…
Je gaat aan de slag met allerlei voorbereidende free motion motieven en op de derde dag quilt je prachtige feather patronen.
Een wauw moment voor iedereen!
Lesmateriaal waarop je ook je eigen aantekeningen kan maken neem je mee naar huis als geheugensteuntje voor later. Dit gebeurt met individuele begeleiding. Deze 3-daagse workshop wordt gegeven door Monique De Canne.

Lesgeld €225
Op voorhand in te schrijven
Gaat door op in januari 2019 op 14, 15 en 16 januari
Workshop gaat gans de dag door van 10u tot …
Op deze dagen word je verwend met drankjes en in de middag een zoete versnapering.

ROND NAPJE MET EEN VOGEL APPLICATIE

Dit rond napje met lieve wintervogeltjes is een prachtig werkstukje dat je overal in huis kan leggen tijden de wintermaanden.

De lessen gaan door op maandagmiddag 1 en 29 oktober.
Lesgeld € 20

JACQUELINE PLAID PATCHWORK

Deze plaid word met de hand gemaakt en is heel geschikt om scraps (restjes stof) in te verwerken.

De quilt is gemaakt met slechts één malletje dit gebeurd in 4 lessen op;
Dinsdagmiddag 18 sept, 23 okt, 20 nov en 18 dec
Lesgeld € 40

VICTORINE APPLICATIE PLAID

Deze plaid is voor mensen die van applicatie houden.
De plaid kan gemaakt worden in 2 verschillende applicatie technieken die door u zelf te kiezen is.

De lessen gaan door op donderdagmiddag 20 sept, 18 okt, 15 nov, 20 dec en 17 jan.

Lesgeld € 50

KERSTMAN POP

De Kerstman die volledig gequilt is met de hand zal een pracht stuk zijn in de huiskamer tijdens de gezellige eindejaars-periode.

Dit gaat om de 14 dagen door en gaat van start op maandag 24 september, 8 oktober, 22 oktober, 5 november
Lesgeld €40

KUSSEN OF LOPER

Met dit applicatie patroon kan je kiezen tussen een kussen een loper of beiden.
Een leuke sfeermaker in huis.

Gaat door in 2 lessen op dinsdag 9 okt en 6 nov
Lesgeld €20

We organiseren ook een 2 wekelijkse hobbynamiddag  voor alle creatievelingen. Deze gaat door op elke eerste dinsdag en donderdag van de maand. Het zijn gezellige namiddagen met goed gezelschap, een koffie en een koekje. Eventueel onder begeleiding kun je hier aan elk project komen werken. Borduurtechnieken, patchwork, breien, haken en meer. We vragen per middag € 2,5. De lessen gaan door van 13u30 tot 16u30.

Bij patchworknamiddag heb je de kans om verder te werken aan alle patchwork en quilt projecten. De patchwork namiddag gaat door elke 4de donderdag van de maand. Wij bieden hier ook koffie en koekjes aan voor een gezellige en productieve middag. We vragen € 2,5 per middag. De lessen gaan door van 13u30 tot 16u30.

X